بابهت: ئەگەر ئافرەت خۆى بەڕێزو(شریف) بێت، پێویستى بەحیجاب نیه؟

له ژوورهوه نیت. تكایه بڕۆ ژوورهوه یان ببه به ئهندام.
مهکۆکانی گوڵچین/ GullCHiN Forums »بڕگهی ئایینی »ئەگەر ئافرەت خۆى بەڕێزو(شریف) بێت، پێویستى بەحیجاب نیه؟
پهڕه 1
پێویستت بە چوونهژوورهوه یان به ئهندامبوون دەبێت بۆ ئهوهی بتوانی وهڵام بنووسیت

مةسليكي عةرةبي هةية ئةليت لا يمكن حكم على كتاب من النظر الى غلافه
بةراي من هةركةس حجاب بوو ماناي ئةوة نية ئيتر ئةوة لة هةموو سفورةكان باشترة وةهةروةها هةركةسش سفورة بوو ماناي ئةوة نية لة هةموو حيجاب بووشةكان باشترة بةلام ئةوةي ئةوةي ليرةدا مةبستمة حيجاب ماناي ئةوة ية ئةوةي خوابي ناخوشة دةربكويت ئةبي داببوشريت وه هه ركه س بابه ند بيت به وه ى كه بالا بوش بيت به جا وى ريزه وه سه ير ده كريت
زۆر زۆر سوپاستان دهکهم بهڕێزانم دهستی ئێوهش خۆش بێت و سوپاس بۆ پهیام و ڕاکانتان.

دهستهکانت خۆش گیانهکهم بۆ ئهم بابهته
منیس حهز ئهکهم وهک هاوڕێیان بۆچونی خۆم بڵێم لهسهر باڵا پۆشی
ههرچهنده لهوانهیه له بابهتهکانی تردا ئهو کاتهم نهبوبێت یان نهگونجابێت بۆچونی خۆم بڵێم .
ئهگهر ئێمه بیر له دایه حهوا بکهینهوه که له بهههشتهوه هاتووه
بێ باڵ پۆس بووه وه بگره سته سهرهتاییهکانی لهبهردا نهبووه تا
لاشهی خۆی پێداپۆشێت ، وه پاشان لهوانیه چهند ههزار ساڵێکیش تێپهڕیبێت
که مرۆڤ کهوتۆته بیری تهنها شوێنه گرنگهکانی لاشه دابپۆشێت
ئهگهر پرسیارێ بکهین ئایا ئهو کهسانهش گوناهبار بوون که
لهسهردهمی پهیدا نهبوونی جل و بهرگدا بێ پۆشاک بوون کێ
وهڵاممان ئهداتهوه ؟ خۆ ئهوانیش به شێوهیهک له شێوهکان خوایان پهرستتوه ،
من لهم سهردهمهشدا مرۆڤم بینیوه به ئاشکرا خوا ئهپهرستێت و
به ئاشکرا داکۆکی له فهرمودهکانی پێغهمبهر (د.خ) لێبێت ئهکات و
چهندیجار قسهی ناخۆشیشی به خهڵکانی تر وتتوه لهسهر ئایین
بهڵام زۆر به ئاشکرا خۆشهویستی ئهکات و به باڵای خۆشهویستهکهیدا ئهڵێت . ئایا ئهکرێت ئهم جۆره کهسانهش به باڵا پۆش ناو ببیهن ؟
دووباره دهست و پهنجهکانت خۆش گیانهکهم
کامهران بیت
زۆر سوپاس کاک کۆڤان بۆ بۆچون و وتهکانت.
بهڵام ههر چۆنێک بێت مادام ئێمه موسڵمانین کهواته باڵاپۆشی لهسهر ئافرهتهکانمان واجبه و ئهوهی که نایپۆشێ ئهوه گوناهباره ، بهڵام باڵاپۆشی لهگهڵ ئهو کهسانهم نیه که لهچک لهسهر ئهکهن و پانتۆڵیش لهبهر ئهکهن ، بهڕاستی ئهوانه ههم گاڵته به خودا ئهکهن ههم گاڵته به ئیسلامیش دهکهن (نعوذ بالله) .
پێغهمبهر (د.خ) فهرموویهتی : کاتێک دێت که ئافرهتانی ئومهتهکهم جلیان لهبهره بهڵام ڕووتن.
بهڕاستی من دهلێم ئێستا ئهو کاته هاتووه و ئهو ئافرهتانهش ئهوانهن که پانتۆڵ و جلی ڕووت و ناشهڕعی ئهپۆشن (خودا پهنامان بدات له فیتنهی ئهو ئافرهتانه ئینشاڵا).
دووباره زۆر سوپاس بۆ پهیام و وته و بۆچونهکانت، دهستی تۆش خۆش بێت و سهرکهوتووبیت

من ئةو بابةتةم تازة خويندةوة بةراى خؤم ئافرةت حيجاب بيت زؤرباشترة لةو ئافرةتةى كةحيجاب نية و سفورة كةر كجيك سفور بيت ووشهی نهشیاو ڕێپێنهدراوه له مهکۆکانی گوڵچین با باش بزانئ رؤزيك دادئ كة شةيطان هةلى بخةلةتينئ ئةمة تةنها فيل لةخؤكردنيكةو هيجى تنية
دواترین دهستكاری: HAWDAM r (2010-07-27 16:48:17)
زۆر زۆر سوپاست دهکهم هاودهم گیان بۆ وته جوانهکانت ، سهرکهوتووبیت

پهڕه 1
پێویستت بە چوونهژوورهوه یان به ئهندامبوون دەبێت بۆ ئهوهی بتوانی وهڵام بنووسیت
بەهێزە بە PunBB
[ هەڵسوڕێنرا لە 2.498 چرکە، 9 داواکارى جێبەجێکرا ]